Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Transposing With Moss

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg MOSS Option
View previous topic :: View next topic  
Author Message
MyMusic
Junior Member


Joined: 30 Mar 2006
Posts: 60

PostPosted: Fri Apr 07, 2006 3:21 pm    Post subject: Transposing With Moss Reply with quote

Can anyone who has a Triton Extreme and a MOSS board confirm that the transposing works correctly?

On my Triton 61, when I transpose via the global menu, my MOSS sounds increment in whole steps, not half steps. I thought it was just my Triton or my MOSS board, but I bought a new MOSS board for my Triton 88 and have the same issue. The HD-1 sounds transpose correctly in half steps. But MOSS jumps up a whole step.

Can anyone confirm this? Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
Timo
Platinum Member


Joined: 24 Jan 2002
Posts: 3094
Location: Kaoss central, England

PostPosted: Sun Apr 16, 2006 6:52 pm    Post subject: Reply with quote

Hi, i'm a little puzzled.

Are the Moss/Trinity settings using the same Equal Temperament 'scales' and keys, etc.?
_________________
Korg Moss Soundset [Free Moss Set For All Workstations With Moss Expansion]
www.Infekted.org - Access Virus Community [Infekted.org - Original Access Virus Forum & Community]
Trinity V3 PBS | Radias KB | Virus TI Snow | Virus Indigo 1 | 505 Groovebox
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jdalby



Joined: 24 Apr 2006
Posts: 17

PostPosted: Mon Apr 24, 2006 7:23 pm    Post subject: Reply with quote

Hi, I've got a TE61 with MOSS board, and just tested this out. My works how you'd expect it with half step increments. So while I have no idea how you'd fix yours, at least I can tell you it should work.
Back to top
View user's profile Send private message
irvind



Joined: 30 Oct 2002
Posts: 14

PostPosted: Mon Apr 24, 2006 7:27 pm    Post subject: Reply with quote

Triton Studio and MOSS here, but it all works as expected.
_________________
www.irvinduguid.com
www.myspace.com/irvinduguid
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
korg_nikos
Full Member


Joined: 11 Jun 2006
Posts: 241
Location: Athens Greece

PostPosted: Sun May 20, 2007 12:51 pm    Post subject: Reply with quote

Same problem here,

i dont know why!

This is also happening when you use scales and transpose them. the key of the scale is not transposed even if you have convert position postmidi or premidi
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
korg_nikos
Full Member


Joined: 11 Jun 2006
Posts: 241
Location: Athens Greece

PostPosted: Mon May 21, 2007 4:54 pm    Post subject: Reply with quote

irvid, jbadly please make this test again using moss programs and having MIDI convert psition set to post midi.

Does it still work correctly?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
ak
Approved Merchant
Approved Merchant


Joined: 06 Mar 2005
Posts: 496

PostPosted: Sun Aug 19, 2007 3:35 am    Post subject: Reply with quote

It is a bug and I hope Korg can fix it.
Back to top
View user's profile Send private message
siga



Joined: 17 Aug 2004
Posts: 26

PostPosted: Tue Sep 18, 2007 2:48 am    Post subject: Reply with quote

its a bug that is only on the triton series,the trinity is fine,i also hope and wish korg canfix this bug, they will make thousands happy.
Back to top
View user's profile Send private message
korg_nikos
Full Member


Joined: 11 Jun 2006
Posts: 241
Location: Athens Greece

PostPosted: Tue Sep 18, 2007 9:33 am    Post subject: Reply with quote

Siga my friend, I am afraid that Korg wont do anything about that cuz the moss is now a discontinued board.

Anyway you can set the midi convert position to pre-midi and you will fix that but then you wont be able to transpose also the root key of your scale automatically.

Same problem existed in Z1 and as far as i know they didnt come up with a solution.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg MOSS Option All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group